
Livada Migdalii Cireșari a fost înființată în 2015 pe o suprafață de 40 de hectare în satul Sârbeni, Județul Teleorman, la doar o oră și jumătate distanță de București.
Migdalele noastre sunt cultivate cu grijă, respectând principiile agriculturii ecologice. Nu folosim pesticide sau îngrășăminte chimice și lăsăm natura să își urmeze cursul.
Încet și sigur livada a devenit un adevărat refugiu pentru numeroase specii, de la insecte polenizatoare până la păsări și mamifere mici, care găsesc aici hrană și adăpost, contribuind la menținerea echilibrului ecologic al zonei și la protejarea biodiversității locale. Aici tăcerea este întreruptă doar de ciripitul păsărilor și de foșnetul frunzelor, iar aerul este îmbălsămat de mirosul florilor sălbatice.
Am fost conștienți încă de la început de riscurile asociate cultivării migdalului în România. În timp ce migdalul înflorește în mod natural în multe grădini din Prahova, din Dobrogea, în pepiniere sau în stațiuni de cercetare pomicolă, cultura sa pe scară largă este încă o raritate în România. Migdalul înflorește cel mai timpuriu și este afectat de înghețurile târzii de primăvară, care, odată cu schimbările climatice din ultimii ani au devenit din ce în ce mai frecvente și mai intense.
Am ales să creăm o livadă de migdali pentru că am crezut în potențialul acestei culturi. Am implementat practici agricole sustenabile de irigare și protecție la îngheț pentru a proteja plantele cât mai bine de înghețurile de primăvară și pentru a obține cele mai bune rezultate.
Prin această livadă dorim să contribuim la promovarea culturii migdalului în România și să arătăm că, prin dedicare și inovație, putem cultiva produse de excepție chiar aici, în România.
Descoperă gustul unic al migdalelor românești cultivate cu grijă pentru mediu și pentru sănătate. Alege să consumi local și să susții agricultura ecologică!